Tel: 602 490 100     |    Do darmowej dostawy zostało: 499,00 zł

Rozgrzewające risotto

Gdy za oknem wietrznie, deszczowo i pochmurno, polecamy coś ciepłego na rozgrzanie - risotto z brązowego ryżu z warzywami, pieczarkami i kurczakiem. Poniżej zamieszczamy przepis.

risotto-z-warzywami-pieczarkami-i-kurczakiem

Propozycja podania risotto

 

Składniki:

- torebka brązowego ryżu

- pięć pieczarek

- pół papryki

- połowa cukinii

- pół piersi z kurczaka

 kukurydza w zalewie

- łyżka oliwy z oliwek

- kawałek imbiru

- ząbek czosnku

- papryczka chilli

- pół małej cebuli

- pieprz

- sól

- curry, ostra papryka, kurkuma

 

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy curry, ostrą papryką, kurkumą, solą i podsmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie. Pieczarki, paprykę, cebulę, cukinię, imbir kroimy w kostkę. Z chilli usuwamy pestki i siekamy drobno. Wyciskamy czosnek. Wszystko dorzucamy na patelnię i podsmażamy. W tym czasie gotujemy ryż (40 minut). Następnie wsypujemy na patelnię i wszystko razem mieszamy. Dodajemy przyprawy według uznania.

Smacznego :)