Faszerowana papryka
Poznaj przepis na faszerowaną paprykę. Sprawdzi się on jako dodatek do wegetariańskiego obiadu, albo jako przystawka.
Faszerowana papryka (porcja dla 2 osób):
- dwie papryki
- 80g ryżu jaśminowego
- 6 suszonych pomidorów
- łyżka świeżej kolendry
- łyżka tymianku
- odrobina soli morskiej
- 60g sera blue
Faszerowana papryka, przepis
Z papryki odkrawamy górną część i usuwamy gniazda nasienne. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy papryki przez 10 minut. Gotujemy ryż al dente i kroimy pomidory w kostkę. Mieszamy ryż, pomidory i zioła. Wyjmujemy papryki z pieca, faszerujemy na zmianę farszem i odrobiną sera - na wierzchu powinien znaleźć się ser. Ponownie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 10 minut.
Do takiego dania dobrze będzie pasowała sałatka (wersja dla wegetarian) albo ryba lub mięso.
Smacznego!