Fleksitarianizm - jedna z najzdrowszych diet
Fleksitarianizm. Wszyscy słyszeliśmy o diecie wegetariańskiej albo wegańskiej. Ostatnio coraz ...
Czytaj więcejDziurawiec zwyczajny – właściwości lecznicze
Dziurawiec zwyczajny. Dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum) jest rośliną pospolicie występującą ...
Czytaj więcejOchrona przeciwsłoneczna
Wady i zalety słońca Ochrona przeciwsłoneczna. Wraz z nadejściem ciepłych ...
Czytaj więcejOrkisz św. Hildegardy
Orkisz św. Hildegardy. Święta Hildegarda z Bingen (Hildegard von Bingen) ...
Czytaj więcejCeliakia a nieceliakalna nadwrażliwość na gluten i alergia na pszenicę
Celiakia Celiakia (glutenozależna enteropatia jelita cienkiego) kiedyś uważana była za przewlekłą ...
Czytaj więcejDlaczego warto jeść szparagi?
Szparagi. Szparag lekarski (Asparagus officinalis L.) jest gatunkiem rośliny dwupiennej, ...
Czytaj więcejWpływ poziomu witaminy D na COVID-19
Zapadalność i śmiertelność na COVID-19. Badacze wciąż poszukują przyczyn dramatycznych ...
Czytaj więcejPolskie superfoods
Rodzime superfoods. Jeśli chcemy zachować młodą i piękna skórę, cieszyć ...
Czytaj więcejTrzy filary zdrowia
Do tematu zdrowia warto podejść holistycznie, nie skupiając się jedynie na ...
Czytaj więcejWypadanie włosów - naturalne sposoby
Wypadanie włosów. Wiosna to niekorzystny czas dla naszych włosów – ...
Czytaj więcejPokrzywa i jej właściwości
Pokrzywa zwyczajna to roślina, która najczęściej kojarzy się nam z ...
Czytaj więcejPrzepisy na zdrowe i lekkostrawne Święta Wielkanocne
Świąteczne przepisy. Kuchnia wielkanocna nie należy do lekkostrawnej. Dawniej, szykując ...
Czytaj więcejFiołki w ogrodzie, kuchni i łazience
Fiołki. Fiołek wonny Viola odorata L. - każdej wiosny nie ...
Czytaj więcejLukrecja na koronawirusa i nie tylko
Lukrecja gładka Glycyrrhiza glabra stała się sławna dzięki informacjom na ...
Czytaj więcejAlergia - rośliny, które pomogą pomóc
Alergia. Wiosna jest czasem budzącej się do życia przyrody, kiedy ...
Czytaj więcej