Fluor w pastach do zębów – przyjaciel czy wróg?
Fluor w pastach do zębów. Wokół tematu past do zębów ...
Czytaj więcejJeżówka purpurowa – na poprawę odporności
Jeżówka purpurowa to roślina, która nie tylko stanowi piękną ozdobę ...
Czytaj więcejMiód na odporność i przeziębienia
Miód to produkt należący do superżywności (superfood) powstający z nektaru, ...
Czytaj więcejJesienna regeneracja skóry i włosów
Regeneracja po lecie. Lato to czas kiedy cieszymy się pogodą ...
Czytaj więcejSuplementy Powerbiotic – zdrowie prosto z jelit
Wobec ostatnich odkryć naukowych dotyczących mikrobiomu (zespołu mikroorganizmów zasiedlających jelita), ...
Czytaj więcejSelen i jego właściwości
Selen (Se) jest pierwiastkiem śladowym, który pełni ważne funkcje dla ...
Czytaj więcejSuplementy magnezowe Dr Ann’s
CalmMagFamilyMagImmunoMag Marka Dr Ann’s została założona przez dwójkę farmaceutów, którym na ...
Czytaj więcejKoniczyna łąkowa – pomocna nie tylko w menopauzie
Koniczyna łąkowa (Trifolium pratense L.) nazywana jest też koniczyną czerwoną, ...
Czytaj więcejWłaściwości zdrowotne octu
Istnieją różne rodzaje octu np.: spirytusowy, jabłkowy, balsamiczny, ryżowy czy ...
Czytaj więcejCzym zastąpić mleko?
Pamiętamy na pewno kampanię „Pij mleko! Będziesz wielki” organizowaną przez ...
Czytaj więcejDlaczego nie powinniśmy pić wody z plastikowych butelek?
W trakcie panujących upałów coraz więcej się mówi o konieczności ...
Czytaj więcejJak latem uzupełniać elektrolity w organizmie?
Elektrolity to jony soli rozpuszczalne w wodzie i przewodzące w ...
Czytaj więcejBerberyna – nie tylko dla cukrzyków
Berberyna to naturalny, izochinolinowy alkaloid pochodzenia roślinnego, występujący m.in. w ...
Czytaj więcejKlarowane masło ghee – co warto wiedzieć?
Masło ghee (ghi) wywodzi się z krajów azjatyckich, Bliskiego Wschodu ...
Czytaj więcejCzarny bez - właściwości lecznicze i kosmetyczne
Czarny bez (Sambucus nigra) to krzew, który możemy dość powszechnie ...
Czytaj więcej