Jarmuż - zapomniane warzywo wracające do łask
Jarmuż był warzywem znanym już w starożytnej Grecji i Rzymie, ...
Czytaj więcejOgródek ziołowy - sposób na własne, ekologiczne i świeże zioła
Większość ziół to rośliny łatwe w uprawie, nie wymagające dużo ...
Czytaj więcejMiód i produkty pszczele
Historia współczesnego pszczelarstwa sięga czasów starożytnego Egiptu. Znane są malowidła ...
Czytaj więcejAlgi w kuchni
Poprawiają samopoczucie, stymulują układ odpornościowy, oczyszczają z toksyn, zawierają cenne ...
Czytaj więcejDlaczego warto wybierać ubranka z bawełny organicznej dla naszych dzieci?
Bawełna kojarzy się nam najczęściej z naturalnym i zdrowym surowcem, ...
Czytaj więcejKilka prostych przepisów na domowy chleb
Chleb „same ziarna” Nie zawiera mąki, drożdży, ani zakwasu Składniki 135 g pestek ...
Czytaj więcejBisfenol A – winowajca w opakowaniach żywności
Bisfenol A (BPA, dian, 2,2-bis(4-hydroksyfenylo)propan) to organiczny związek chemiczny z ...
Czytaj więcej10 pomysłów na zdrowe drugie śniadanie
Drugie śniadanie jest jednym z najczęściej zaniedbywanych posiłków w ciągu ...
Czytaj więcejZdrowotne i kosmetyczne właściwości oleju z czarnego kminu
Nigella sativa to roślina, która występuje pod wieloma nazwami: czarny ...
Czytaj więcejZakwaszenie organizmu - objawy cz. 2
Zakwaszenie organizmu - objawy Zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, czyli zakwaszenie ...
Czytaj więcejCo zakwasza organizm? cz. 3
Co zakwasza organizm? Przyczyną zakwaszenia organizmu jest przetworzona żywność, pełna pustych ...
Czytaj więcejOdkwaszanie organizmu cz. 4
Odkwaszanie organizmu Dieta zasadowa W diecie zasadowej prowadzącej do zachowania równowagi kwasowo-zasadowej ...
Czytaj więcejTest na zakwaszenie organizmu cz. 5
Test na zakwaszenie organizmuSprawdź czy występują u Ciebie objawy ...
Czytaj więcejZakwaszenie organizmu cz. 1
Zakwaszenie organizmu Zaburzenie homeostazy, czyli równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, zwane jest potocznie ...
Czytaj więcej